Hoe het kruid hop helpt in de overgang

Overgangsklachten?
Hop (Humulus lupulus) is het natuurlijk antwoord

De overgang, de transitie van vruchtbare naar onvruchtbare vrouw, gaat voor veel vrouwen gepaard met overgangsklachten. Klachten die worden veroorzaakt doordat er vrijwel geen eicellen meer beschikbaar zijn en de eierstokken steeds minder oestrogeen aanmaken. Opvliegers, menstruatieproblemen (voordat de menstruatie stopt), zweetaanvallen, afnemend libido, vaginale droogheid, problemen met de urinewegen, stemmingswisselingen en slaapstoornissen; herkenbare klachten voor het merendeel van de 1,7 miljoen vrouwen in de overgang. Door aanpassing in levensstijl, beweging, voeding is er vaak al veel te verbeteren. Soms zijn de klachten echter te sterk. Heb je alles al geprobeerd, en wil je liever geen hormoontherapie? Dan is het tijd voor een 100% natuurlijk alternatief; een preparaat met hop. Plantaardig en bevat het krachtigste fyto-oestrogeen.

Hop: plantaardig oestrogeen?

Hop bevat krachtige fyto-oestrogenen (aan oestrogeen verwante plantaardige stoffen), zogenaamde prenylflavonoïden. Deze stoffen bootsen het effect van oestrogeen in het menselijk lichaam na. Soja en rode klaver kennen veel vrouwen wel als natuurlijk bestanddeel. Hop heeft ten opzichte van soja en rode klaver de meest krachtige werking. Het kruid hop is al eeuwen in gebruik vanwege zijn natuurlijke kracht en blijkt nu ook zeer geschikt als plantaardig middel tegen overgangsklachten.

Hop is hoopgevend voor vrouwen met overgangsklachten.

Let op; het ene hop is het andere niet. Fabrikanten zoals die van Menocool en Hop for Her kiezen uiteraard voor de juiste dosering en de beste samenstelling van hun producten met hop.

Hop, een bijzonder kruid

Het ‘hoppe-cruydt’ wordt sinds de vroege middeleeuwen gebruikt als middel bij bepaalde kwalen. Niet alleen bij klachten van de spijsverteringsorganen en de urinewegen, maar ook bij klachten van het zenuwstelsel (slaapproblemen, angstklachten, etc.). Al langere tijd bestond het vermoeden dat hop een hormonaal effect heeft (fyto-oestrogeen). Wetenschappelijk onderzoek (o.a. universiteit van Gent) heeft dat inderdaad bevestigd. Vandaar dat een middel met hop veel vrouwen met typische overgangsklachten helpt.

Plantaardig: hop

Hop, Humulus Lupulus, is een snelgroeiende klimplant. De naam Hop is waarschijnlijk afkomstig van Hoppan, het Germaanse woord voor ‘klimmen’. Dat kan deze plant als de beste. Ieder jaar maakt hij scheuten aan van wel 6 tot 7 meter. De geschubde vruchtkegels, hopbellen, bevatten bestanddelen met een bijzondere werking. Al eeuwenlang wordt hop als smaakmaker toegevoegd aan bier, en als natuurlijk conserveringsmiddel. Dat is niet de enige toepassing, maar wel de meest bekende.

Word je voor hormoongevoelige borstkanker behandeld, raadpleeg dan eerst een arts voordat je middelen met fyto-oestrogeen gaat gebruiken.

Pak overgangsklachten aan met hop

Door Manon, 9 december 2015

Overgang Klachten Logo

overgang . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Overgangsklachten?

Veel vrouwen van middelbare leeftijd ervaren diverse klachten tijdens de overgang. Dit is erg vervelend maar komt helaas vaak voor.

Lees meer over de overgang en ontdek hoe je deze klachten kunt voorkomen. Onze experts en ervaringsdeskundigen bieden gratis tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt vrouwen in de overgang.

Reacties