Gewichtstoename overgang

Gewichtstoename in de overgang

In de overgang komen de meeste vrouwen ineens rap aan. Van extra gewicht wordt je snel onzeker. Zeker als je toch al niet helemaal goed in je vel zit door de overgang. Voeding is in de overgang daarom nog belangrijker. Voor de overgang geldt dat je sommige etenswaren even zult moeten laten staan.Je lijf verandert door de fluctuaties in je hormoonspiegel. Met de juiste voeding kun je gelukkig heerlijk blijven eten en de extra pondjes snel wegwerken.

Slechte voeding verergert je overgangsklachten

Gezond eten werkt niet alleen tegen overgewicht. Ook helpt gezond eten om andere overgangsklachten te verminderen. Misselijkheid, opvliegers, nachtelijk zweten – al dit soort klachten komen de meeste vrouwen in de overgang helaas bekend in de oren. Met gezonde voeding blijken deze steeds weer te verminderen. En ook niet onbelangrijk: de pondjes vliegen er ook weer af met het juiste dieet.

Een bekende valkuil is het overmatig gebruik van conserveringsmiddelen, cafeïne, theïne, suiker, alcohol, pittige en hete kruiden.  Je kunt hiermee veel overgangsklachten voorkomen.

Goede voeding om je klachten te verminderen

Gelukkig is er voldoende goede voeding om de symptomen van de overgang de verminderen. Juist in de overgang is het belangrijk om voldoende groente, fruit, vis, noten, honing en granen te eten. Probeer vooral ook voldoende te variëren. Dat verhoogt je weerstand en versterkt de darmflora.

Een andere aanrader is het regelmatig drinken van groene smoothies. Deze smoothies smaken heerlijk en je krijgt automatisch voldoende groente en fruit binnen. Dit tussendoortje wordt veel gebruikt om af te vallen omdat het zeer gezond en tegelijk calorie-arm is.

Afvallen met een dieet op maat

Gewichtstoename is voor veel vrouwen verschrikkelijk in een periode dat je al vaak onzeker bent door de overgang. Bedenk je goed dat de overgang een normaal proces is waar je jezelf als vrouw doorheen moet slaan. Bespreek je problemen met vriendinnen want praten helpt voor je gemoedsrust.

Overgewicht staat met stip op nummer 1 als meest gehoorde overgangsklacht!

Sommige symptomen kun je helaas maar moeilijk bestrijden. De extra pondjes kun je gelukkig wel te lijf.

 

Echt een aanrader: lekkere voedingstips die werken tegen overgangsklachten

Anita Vermeer heeft haar tweede boek volledig toegespitst op de overgang. De juiste voeding is de manier om overgangsklachten te verminderen. En daarnaast staat overgewicht met stip op nummer 1 als meest gehoorde overgangsklacht. Je vindt ingrediënten en gerechten die goed die goed helpen tegen overgangsklachten.

Wij krijgen veel positieve reacties op dit boek. Het boek bevat veel verschillende gerechten en adviezen voor vrouwen in de overgang.

Bekijk het boek: de juiste voeding in de overgang >>

 

Door Manon, 21 mei 2013

Overgang Klachten Logo

overgang . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Overgangsklachten?

Veel vrouwen van middelbare leeftijd ervaren diverse klachten tijdens de overgang. Dit is erg vervelend maar komt helaas vaak voor.

Lees meer over de overgang en ontdek hoe je deze klachten kunt voorkomen. Onze experts en ervaringsdeskundigen bieden gratis tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt vrouwen in de overgang.

Reacties