Misselijk tijdens de overgang?

Veel vrouwen in de overgang hebben last van misselijkheid. De misselijkheid kan hetzelfde aanvoelen als de misselijkheid bij een zwangerschap.

Mate van klachten

Soms gaat het zelfs over in oprispingen met brandend maagzuur. Enkele vrouwen moeten ook overgeven. Veel vaker blijft het bij misselijkheid.

Vrouwen die last hebben van de overgang krijgen het vaak al in de ochtend. Sommige bezoekers geven aan dat ze er ‘s ochtend zelf van wakker liggen, al schijnt dit gelukkig niet vaak voor te komen.

Wees gerust

Soms schrikken vrouwen erg als ze een tijdlang misselijk zijn. Als het heel erg is dan raden we aan om voor de zekerheid de huisarts te raadplegen. De huisarts zal waarschijnlijk ook aangeven dat de misselijkheid heel goed door de overgang kan worden veroorzaakt. Hoe vervelend ook, de overgang zal gelukkig minder worden.

Veelal komt de misselijkheid in perioden. Grote kans dat het ook weer hele perioden wegzakt.

Verminder de klachten

De belangrijkste remedie is een gezonde levensstijl. Zorg dat je stress vermijd en gezond eet. Het helpt ook om voldoende nachtrust te pakken en regelmatig te bewegen.

Als je last hebt van brandend maagzuur dan zijn maagzuurremmers een handige oplossing.

 

 

Door Manon, 20 mei 2012

One Response

  1. hanneke zegt:

    ik ben in overgang last van mjn borsten en misselijke en duizilige geef eens tip hoe ik op los

Overgang Klachten Logo

overgang . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Overgangsklachten?

Veel vrouwen van middelbare leeftijd ervaren diverse klachten tijdens de overgang. Dit is erg vervelend maar komt helaas vaak voor.

Lees meer over de overgang en ontdek hoe je deze klachten kunt voorkomen. Onze experts en ervaringsdeskundigen bieden gratis tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt vrouwen in de overgang.

Reacties