Tips

Bij veel vrouwen duren de symptomen van de overgang zeker een aantal jaar. Samen met de tips van lotgenoten helpen we je om de overgang goed door te komen. Je kunt je klachten zeker verminderen.

Dit zijn de meest gehoorde oplossingen tegen overgangsklachten. Deze tips kunnen helpen om de overgang prettiger te laten verlopen. Wij raden alleen natuurlijke producten aan. Neem geen hormoonpreparaten. Dit vergroot de kans op borstkanker sterk. De kuur mag nooit erger zijn dan de kwaal.

Meer tips voor specifieke klachten vind je in de rubriek ‘Overgangsklachten’ op deze site.

 

Voeding in de overgang

Gezond eten is altijd belangrijk maar het verschil ga je in de overgang nog duidelijker merken. Voedsel is belangrijk om je weerstand te verhogen en de klachten te verminderen.

Vermijd overmatig gebruik van conserveringsmiddelen, cafeïne, theïne, suiker, alcohol, pittige en hete kruiden. Door deze voeding te vermijden of verminderen zal het aantal opvliegers en de misselijkheid verminderen en de nachtrust verbeteren.

Het voedsel dat het beste werkt tegen overgangsklachten zijn groente, fruit, vis, noten, honing en granen.

Tip 1: Echt een aanrader: lekkere voedingstips die werken tegen overgangsklachten

Anita Vermeer heeft haar tweede boek volledig toegespitst op de overgang. De juiste voeding is de manier om overgangsklachten te verminderen. En daarnaast staat overgewicht met stip op nummer 1 als meest gehoorde overgangsklacht. Je vindt ingrediënten en gerechten die goed die goed helpen tegen overgangsklachten.

Wij krijgen veel positieve reacties op dit boek. Het boek bevat veel verschillende gerechten en adviezen voor vrouwen in de overgang.

Bekijk het boek: de juiste voeding in de overgang >>

 

Actief je klachten te lijf

Eerst eens wat algemene tips want de inkoppers nog eens noemen kan nooit kwaad. Ritme en regelmaat helpen de meeste overgangsklachten te verminderen. Ook lichaamsbeweging is belangrijk dus pak lekker de fiets, wandel een stukje of ga regelmatig sporten. Zorg ook dat je vaak buiten actief bent want het zonlicht heeft ook een goede invloed op je lijf en botten.

Het kost wel kracht maar sport blijft een logische tip die wij vaak horen. Ook in recente onderzoeken komt weer naar voren dat voldoende regelmatige beweging je overgangsklachten kan verlichten. Wij raden aan om 3 keer per week te sporten. Zorg dan wel voor een gebalanceerd dieet met voldoende eitwitten om je spiermassa te behouden. Tijdens de overgang gaat je spiervolume soms sneller achteruit als je dieet niet ideaal is. Als je het echt goed wilt aanpakken dan is de volgende cursus echt een aanrader.

Tip 2: Bestrijd overgangsklachten in 27 dagen

Ontdek hoe jij ook afkomt van je overgangsklachten zoals: vermoeidheid, opvliegers en angstgevoelens in 27 dagen. In dit boek is beschreven hoe je de meest voorkomende lichamelijk én geestelijke klachten kunt voorkomen en genezen.

Voor 29 euro ontvang je een E-book, Audio-CD, updates en toegang tot de community.  Niet goed, geld terug is de belofte.

Bestel het E-book en alle extra’s >>

 

 

Tip 3: Succesvol overgangsklachten bestrijden met natuurlijke hop

Hop for her is een 100% natuurlijke duotherapie op basis van hop en soja. Het helpt bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, prikkelbare gevoelens en stemmingswisselingen. Zeven jaar onderzoek heeft geleid tot een beproefde en uitgebalanceerde dosering van natuurlijke werkzame stoffen.

Klik hier en ontdek hoe het werkt

 

P.S. Reageren is om technische redenen voorlopig niet meer mogelijk.

 

.

 

Door Manon, 20 mei 2013

8 Responses

 1. Merle zegt:

  Hoi ik ben Merle en 33 jaar jong. Mijn onrustige benen en spontaan verschrijkkelijk warm krijgen deden helaas al vermoeden dat ik ook in de overgang ben. Van nature ben ik ook al ongeduldig maar nu is het echt niet leuk. Ik krijg ook spontane duizeligheid. Bij mij werkt sporten niet merkbaar maar gezond eten lijkt wel te helpen. Ik kan vet eten soms niet laten staan en dan heb ik daarna altijd spijt. Het lijkt wel alsof ik door de overgang soms nog meer trek heb ik ongezonde dingen.Wilde het even kwijt!

 2. Hi,
  Goede tips. Zelf blog ik veel over gezond eten op Facebook: http://www.facebook.com/gezondheidswijzer

  Dat mediterraanse dieet plan gebruik ik zelf ook. Dat is echt genieten als je van koken en gezond eten houdt. Bij mij vlogen de kilo’s er snel af.

  Succes allen!

 3. Wilma zegt:

  Dank voor de tippies

 4. Mariel zegt:

  Dank voor de tips, maar ik mag niet sporten ivm hartfalen…. en nu?? Ik loop wel veel buiten met de hond dus dat is mijn beweging. Overgangsklachten horen erbij maar met hartfalen is het nog lastiger… :(

 5. Anoniem zegt:

  @Mariel, wat erg dat je last hebt van hartfalen. MAar lopen met de hond is ook heel gezond. Dat is het voordeel van een hondje, je moet verplicht lopen ;)

  En de voedingstips (zoals hier boven) helpen. Veel succes!

 6. Hester zegt:

  Hai Mariel,
  ik mag ook niet te veel belast sporten, wegens slechte gewrichten, maar alle beweging is goed! Lekker lopen doet ook wonderen. Maar voeding wordt dan wel extra belangrijk om je fit te voelen. Succes/sterkte met je hart en de overgang! Groetjes Hester

 7. greta lap zegt:

  Ik heb bijna alle overgangsklachten die op de lijst van 34 staan! Ik word er gek van! Heb ook veel last van angsten, vooral buiten tussen de mensen en op de fiets ben ik heel onzeker! Bang om een ongeluk te krijgen of te vallen. Ook heb ik geen zin meer in sex! Ik voel niets meer. Ben ook emotieloos, wat bijnveel mensen ergenis opwekt. Men vindt mij koel en afstandelijk! Nee, het leven is er niet leuker op geworden. Zou willen dat het eens eindelijk over was!

 8. jolanda zegt:

  Hoi hoi
  Volgens mijn dokter was ik op me 40ste al in de overgang
  En ik geloofde dat ook ,ik heb een longziekte en kreeg ook veel kuren predison ,en gebruikte de pil dan ook niet,daar ik ook eetaanvallen had en misselijk bij het zien van vis,en aardig opgeblazen was,en vaak heet,en erg emotioneel ,dat ik me bedacht dat ik zwanger kon zijn ik een test gehaald bleek het positief,dokter geweest test laten doen,was zwanger,wil toch even waarschuwen dat de kans om zwanger te raken in de overgang daarbij wel aanwezig is,nu ben ik 48 en volgens me dokter zit ik weer in de overgang,ben toch wel bang en heb nu een hele lichte pil,

Overgang Klachten Logo

overgang . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Overgangsklachten?

Veel vrouwen van middelbare leeftijd ervaren diverse klachten tijdens de overgang. Dit is erg vervelend maar komt helaas vaak voor.

Lees meer over de overgang en ontdek hoe je deze klachten kunt voorkomen. Onze experts en ervaringsdeskundigen bieden gratis tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt vrouwen in de overgang.

Reacties