Oorzaak van de overgang

Na de menopauze menstrueren vrouwen niet meer. Vrouwen hebben een eindig aantal eicellen in de eierstokken. Als je ouder wordt neemt de productie van de vrouwelijke hormonen af. Zowel oestrogeen en progesteron vertellen uw lichaam wanneer het tijd is om te ovuleren en menstrueren.

De productie van deze hormonen zal steeds meer afnemen. De ovulatie en menstruatie zullen onregelmatig worden en uiteindelijk stoppen helemaal. Als de menstruatie helemaal stopt dan spreken we van een menopauze

Iedere vrouw, iedere generatie

Iedere vrouw krijgt ermee te maken. Je bent waarschijnlijk in de menopauze gaan rond dezelfde tijd dat je moeder of zus in de overgang kwam. De meeste vrouwen stoppen volledig met menstrueren als ze ongeveer 50 jaar zijn. Het totale menopauze proces duurt een aantal jaren. Bij de meeste Europese vrouwen is de menopauze ergens tussen de leeftijd van 45 en 55, maar de pre-menopauze kan al bij 35 jaar beginnen.

Drie overgangsfasen
Ontdek de drie fasen die iedere vrouw in de overgang doorloopt.
Lees meer over overgangsfasen ยป

 

Door Manon, 22 april 2012

Overgang Klachten Logo

overgang . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Overgangsklachten?

Veel vrouwen van middelbare leeftijd ervaren diverse klachten tijdens de overgang. Dit is erg vervelend maar komt helaas vaak voor.

Lees meer over de overgang en ontdek hoe je deze klachten kunt voorkomen. Onze experts en ervaringsdeskundigen bieden gratis tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt vrouwen in de overgang.

Reacties