Vervroegde menopauze

We spreken van een vervroegde menopauze als een vrouw voor haar 40e haar menopauze ervaart. Meestal reguleert het lichaam de menopauze en dit noemen we een natuurlijke menopauze. Deze natuurlijke overgang kan helaas ook al voor je 40e voorkomen. Dit is voor sommige vrouwen heel vervelend.

Vrouwen kunnen om verschillende redenen de overgang ingaan. Chirurgie, behandelingen of medicijnen kunnen de oorzaak van een vervroegde overgang vormen.

Van bestraling en chemotherapie is ook bekend dat het een vervroegde menopauze kan veroorzaken. Ook andere vormen van schade aan de eierstokken kunnen een vroege start veroorzaken.

Eenvoudige zelftesten
Weet je niet zeker of je in de overgang bent? Ontdek het binnen 2 minuten.
Lees meer over zelftesten ยป

 

Door Manon, 22 april 2012

Overgang Klachten Logo

overgang . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Overgangsklachten?

Veel vrouwen van middelbare leeftijd ervaren diverse klachten tijdens de overgang. Dit is erg vervelend maar komt helaas vaak voor.

Lees meer over de overgang en ontdek hoe je deze klachten kunt voorkomen. Onze experts en ervaringsdeskundigen bieden gratis tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt vrouwen in de overgang.

Reacties